1) rebus ikan kembung yang telah disiang. Ikan kembung direbus, diasingkan isi dan tulang. Resepi laksa kuah merah || laksa terengganu simple dan sangat sedap !! 1/2 tumis,1/2 lagi campur dgn rempah kari ikan 1kg ikan direbus dan diasingkn isi dan tulang. · bawang besar, lengkuas, serai dan belacan dikisar halus.
Kuah laksam kedah resepi mak jang. 1kg ikan direbus dan diasingkn isi dan tulang. Tulang boleh diblend dan ditapis airnya. Resepi laksa kuah merah || laksa terengganu simple dan sangat sedap !! Buang tulang, ambil airnya dan ketepikan .
1 kg ikan sardin/ temenung.
1/2 tumis,1/2 lagi campur dgn rempah kari ikan 1) rebus ikan kembung yang telah disiang. Buang tulang, ambil airnya dan ketepikan . Resepi laksa kuah merah || laksa terengganu simple dan sangat sedap !! Masukkan 5 asam keping dan 1 sudu besar garam dalam air rebusan. Tulang boleh diblend dan ditapis airnya. 1 kg ikan kembung di rebus (kisar dan tapis ambil patinya). Kuah laksam kedah resepi mak jang. 1 kg ikan sardin/ temenung. Kuah laksam 10biji bwg putih 10biji bwg merah tumbuk. · bawang besar, lengkuas, serai dan belacan dikisar halus. Laksam kedah memang berbeza dengan laksam lain, kerana menggunakan rempah dan cili kisar di dalam kuah.
Kuah laksam 10biji bwg putih 10biji bwg merah tumbuk. Buang tulang, ambil airnya dan ketepikan . Masukkan 5 asam keping dan 1 sudu besar garam dalam air rebusan. Laksam kedah memang berbeza dengan laksam lain, kerana menggunakan rempah dan cili kisar di dalam kuah. Ikan kembung direbus, diasingkan isi dan tulang.
· bawang besar, lengkuas, serai dan belacan dikisar halus. 1 kg ikan kembung di rebus (kisar dan tapis ambil patinya). Masukkan 5 asam keping dan 1 sudu besar garam dalam air rebusan. Ikan kembung direbus, diasingkan isi dan tulang. Tulang boleh diblend dan ditapis airnya. Kuah laksam 10biji bwg putih 10biji bwg merah tumbuk. Resepi laksa kuah merah || laksa terengganu simple dan sangat sedap !! Laksam kedah memang berbeza dengan laksam lain, kerana menggunakan rempah dan cili kisar di dalam kuah. Buang tulang, ambil airnya dan ketepikan . 1) rebus ikan kembung yang telah disiang. 1/2 tumis,1/2 lagi campur dgn rempah kari ikan
1kg ikan direbus dan diasingkn isi dan tulang.
Buang tulang, ambil airnya dan ketepikan . Masukkan 5 asam keping dan 1 sudu besar garam dalam air rebusan. 1 kg ikan sardin/ temenung. 1 kg ikan kembung di rebus (kisar dan tapis ambil patinya). Kuah laksam 10biji bwg putih 10biji bwg merah tumbuk. Tulang boleh diblend dan ditapis airnya. Ikan kembung direbus, diasingkan isi dan tulang. 1) rebus ikan kembung yang telah disiang. 1kg ikan direbus dan diasingkn isi dan tulang. Resepi laksa kuah merah || laksa terengganu simple dan sangat sedap !! Laksam kedah memang berbeza dengan laksam lain, kerana menggunakan rempah dan cili kisar di dalam kuah. Kuah laksam kedah resepi mak jang.
1 kg ikan kembung di rebus (kisar dan tapis ambil patinya). 1) rebus ikan kembung yang telah disiang. Resepi laksa kuah merah || laksa terengganu simple dan sangat sedap !! Kuah laksam kedah resepi mak jang. Masukkan 5 asam keping dan 1 sudu besar garam dalam air rebusan. · bawang besar, lengkuas, serai dan belacan dikisar halus. Tulang boleh diblend dan ditapis airnya. Laksam kedah memang berbeza dengan laksam lain, kerana menggunakan rempah dan cili kisar di dalam kuah.
Ikan kembung direbus, diasingkan isi dan tulang. Kuah laksam kedah resepi mak jang. 1 kg ikan kembung di rebus (kisar dan tapis ambil patinya). Masukkan 5 asam keping dan 1 sudu besar garam dalam air rebusan. · bawang besar, lengkuas, serai dan belacan dikisar halus. Resepi laksa kuah merah || laksa terengganu simple dan sangat sedap !! 1 kg ikan sardin/ temenung. Laksam kedah memang berbeza dengan laksam lain, kerana menggunakan rempah dan cili kisar di dalam kuah.
Laksam kedah memang berbeza dengan laksam lain, kerana menggunakan rempah dan cili kisar di dalam kuah.
Masukkan 5 asam keping dan 1 sudu besar garam dalam air rebusan. Tulang boleh diblend dan ditapis airnya. Kuah laksam kedah resepi mak jang. Buang tulang, ambil airnya dan ketepikan . Laksam kedah memang berbeza dengan laksam lain, kerana menggunakan rempah dan cili kisar di dalam kuah. 1kg ikan direbus dan diasingkn isi dan tulang. 1) rebus ikan kembung yang telah disiang. 1/2 tumis,1/2 lagi campur dgn rempah kari ikan · bawang besar, lengkuas, serai dan belacan dikisar halus. 1 kg ikan sardin/ temenung. 1 kg ikan kembung di rebus (kisar dan tapis ambil patinya). Resepi laksa kuah merah || laksa terengganu simple dan sangat sedap !! Ikan kembung direbus, diasingkan isi dan tulang. Kuah laksam 10biji bwg putih 10biji bwg merah tumbuk.
Resepi Kuah Laksam Kedah - Meriah Sedap Laksam Kedah Ini Cara Buat Dengan Resipi Yang Betul. 1 kg ikan sardin/ temenung. 1 kg ikan kembung di rebus (kisar dan tapis ambil patinya). 1/2 tumis,1/2 lagi campur dgn rempah kari ikan
1 kg ikan kembung di rebus (kisar dan tapis ambil patinya) resepi laksam kedah. 1 kg ikan kembung di rebus (kisar dan tapis ambil patinya).
· bawang besar, lengkuas, serai dan belacan dikisar halus. 1kg ikan direbus dan diasingkn isi dan tulang. Laksam kedah memang berbeza dengan laksam lain, kerana menggunakan rempah dan cili kisar di dalam kuah. 1/2 tumis,1/2 lagi campur dgn rempah kari ikan Ikan kembung direbus, diasingkan isi dan tulang.
Laksam kedah memang berbeza dengan laksam lain, kerana menggunakan rempah dan cili kisar di dalam kuah.
1) rebus ikan kembung yang telah disiang. Kuah laksam 10biji bwg putih 10biji bwg merah tumbuk. 1 kg ikan sardin/ temenung. Kuah laksam kedah resepi mak jang.
1 kg ikan kembung di rebus (kisar dan tapis ambil patinya). Kuah laksam 10biji bwg putih 10biji bwg merah tumbuk. Resepi laksa kuah merah || laksa terengganu simple dan sangat sedap !! Laksam kedah memang berbeza dengan laksam lain, kerana menggunakan rempah dan cili kisar di dalam kuah.
Laksam kedah memang berbeza dengan laksam lain, kerana menggunakan rempah dan cili kisar di dalam kuah. 1 kg ikan sardin/ temenung. 1) rebus ikan kembung yang telah disiang. 1kg ikan direbus dan diasingkn isi dan tulang.
1/2 tumis,1/2 lagi campur dgn rempah kari ikan Kuah laksam 10biji bwg putih 10biji bwg merah tumbuk. 1) rebus ikan kembung yang telah disiang. Laksam kedah memang berbeza dengan laksam lain, kerana menggunakan rempah dan cili kisar di dalam kuah. Ikan kembung direbus, diasingkan isi dan tulang. Tulang boleh diblend dan ditapis airnya.
1) rebus ikan kembung yang telah disiang. 1kg ikan direbus dan diasingkn isi dan tulang. · bawang besar, lengkuas, serai dan belacan dikisar halus.
Ikan kembung direbus, diasingkan isi dan tulang.
Buang tulang, ambil airnya dan ketepikan .
Ikan kembung direbus, diasingkan isi dan tulang.
1kg ikan direbus dan diasingkn isi dan tulang.
1 kg ikan kembung di rebus (kisar dan tapis ambil patinya).
Post a Comment